The browser you are using is not supported by this website. All versions of Internet Explorer are no longer supported, either by us or Microsoft (read more here: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Please use a modern browser to fully experience our website, such as the newest versions of Edge, Chrome, Firefox or Safari etc.

En gourmetmiddags estetiska komposition

Author

  • Hans Lindquist

Editor

  • Hervé Corvellec
  • Hans Lindquist

Summary, in English

I denna artikel används Kenneth Burkes teori om estetisk och retorisk form, från Counter-Statement (först publiserad 1931), för att analysera hur stjärnkocken Mathias Dahlgren kreear en gourmetmåltid. Samtidigt framgår att Burkes teori förmår att hantera problem som dominerande teorier om tjänstekvalitet har problem med.

Publishing year

2005

Language

Swedish

Pages

152-166

Publication/Series

Servicemötet - multidisciplinära öppningar

Document type

Book chapter

Publisher

Liber

Topic

  • Business Administration

Keywords

  • Kenneth Burke
  • retorisk form
  • tjänstekvalitet
  • gourmetmiddag.

Status

Published

ISBN/ISSN/Other

  • ISBN: 9147075988